Random header image... Refresh for more!

magie van het woord

de magie van het woord: door ervaringen altijd maar met dezelfde woorden te benoemen bezweren wij de werkelijkheid van onze ervaringen. en voorbij de taal, in de entzauberte welt van mijn pure ervaringen, openen zich deuren naar de betoverende werelden van anderen.

misschien zijn dat nog wel de grootste vragen: wie ben ik en wat had ik kunnen doen om anders te zijn? wat had ik kunnen doen om de dingen anders te laten zijn? lege handen gevuld met de scherven van wat kapot ging, een buik waarin de puinhopen van het gelukzalige genot te leven liggen te gisten – het leven is enkel te vatten in tegenstrijdige verbindingen van woorden. maar aan het einde van de dagen klinkt helder de vraag, nee: het gebed: mogen de dagen van mijn leven, het werk van mijn handen gezegend zijn.